Angliška dieta

1

Svarbiausia angliškos dietos taisyklė kuo mažiau kalorijų ryte ir kuo daugiau – vakarienei.

Pusryčiai (200 kcal)

Galimi valgiaraščio variantai

I variantas: vienas virtas kiaušinis arba kiaušinienė, riekelė padžiovintos duonos, 100 g šviežių sulčių.
II variantas: 1/3 puodelio avižinės košės su 1 stikline nugriebto pieno, 150 g vaisių sulčių.
III variantas: 2 valgomieji šaukštai grūdų košės su 1 stikline nugriebto pieno, obuolys.
IV variantas: 200 g vaisių salotų, 150 g kefyro arba rūgpienio iš nugriebto pieno.

Antrieji pusryčiai (apie 300 kcal)

Galimi valgiaraščio variantai

I variantas: 1 su lupena kepta bulvė, įdaryta 100 g varškės su saldžiu vaisiumi (arba mirkytais džiovintais vaisiais), daržovių salotos, pagardintos saulėgrąžų aliejumi, apelsinas, obuolys arba kriaušė.
II variantas: vegetariškas sultinys, 25 g trintos brinzos, 1 grūdų bandelė (50 g), kriaušė arba obuolys.
III variantas: 2 riekelės padžiovintos duonos, 50 g keptų pupų (pupelių), 100 g šviežių vaisių.
IV variantas: daržovių, sūrio ir dviejų kiaušinių omletas su pomidoro skiltelėmis, žaliaisiais pipirais ir grybais, 1 obuolys.

Vakarienė (apie 500 kcal)

Galimi valgiaraščio variantai

I variantas: karštas pupų (pupelių) patiekalas, 100 g šviežių vaisių.
II variantas: pusiau pieniška daržovių sriuba, 25 g trintos lieso sūrio (brinzos), 1 grūdų bandelė (padžiovinta), 50 g džiovintų abrikosų, pamirkytų su sūriu.
III variantas: 1 didelė su lupena kepta bulvė, 60 g keptų pupų (pupelių), morkos, kopūstai, 2 stiklinės kefyro, į kurį įdėti keli smulkinti džiovinti abrikosai.