Aromatinė dieta

1

Kad mažiau valgytumėte, dienos bėgyje stenkitės įkvėpti malonius, neutralius maisto aromatus – pavyzdžiui, vanilės, žaliojo obuolio, cinamono aromatą.

Kad mažiau suvalgytumėte eilinio maitinimo metu, įkvėpkite šiuos kvapus iki valgio ir po jo.

Kad nepersivalgytumėte vakare, nepraleiskite nei vieno maitinimo, o vakare „maitinkitės“ kvapais. Esmė ta, kad iki dienos pabaigos, racionali sąmonės dalis „miega“, „dirba“ tik emocinė. Štai ji ir priverčia mus persivalgyti, net nesuvokiant to. Kvapai nuslopina apetitą, po to veikia betarpiškai emocinius smegenų skyrius.

Įkvėpimo technika: užspauskite vieną šnervę ir tris kartus giliai įkvėpkite kita šnerve; po to tą patį pakartokite su kita šnerve.

„Aromatiniam lieknėjimui“ tinka inhaliatoriai, žolės, prieskoniai, kvapieji ekstraktai.
Inhaliatorius visada turėkite po ranka. Kai ranka eilinį kartą kils paimti sumuštinio arba šokoladuko, tegu užkliūna už inhaliatoriaus.

Turint didelį svorį ir nežabotą apetitą, būtina kuo dažniau įkvėpti kvapus. Pirmame „gydymo‘ etape – iki 300 kartų per dieną.

Dažnai keiskite kvapus – pripratimas sumažins metodo efektyvumą.

Kad geriau išnagrinėtumėte savo valgymo įpročius, rašykite dienoraštį.

Mėgaukitės natūraliais maisto kvapais. Valgykite karštą maistą: karštų patiekalų, ypač sriubų ir padažų, aromatas yra daug stipresnis.