Barbės devyndarbės dieta

Nereikia skaičiuoti kalorijų! Teisingas dienos meniu (beje, per daug savęs neribojant) – minus du kilogramai per savaitę. Netikit?

1

Ryte norisi ne valgyti, bet miegoti. Puodelis kavos ir sulčių stiklinė – daugiausia, ką sau leidžiame. Vakare neką geriau: būtent šeštą valandą, kai dietologai pataria vakarieniauti, užimta dama vis dar pluša it bitutė. Vakarienė atidedama neribotam laikui… Tačiau neišsprendžiamų problemų nėra. Mūsų atsakymas įtemptai dirbančioms moterims – šis meniu.

Pusryčiai. Bet kokie vienos rūšies vaisiai, bet ne daugiau kaip 500 g!

Pietūs. Viskas, ko širdis geidžia. Žinoma, neprarandant saiko.

Vakarienė. Daržovės, pagamintos kokiu tik norit būdu. Kiekis – kiek tilps.

Norite sužinoti, kodėl tai veiksminga? Skaitykit!

Išaušus rytui

Dietologai vienu balsu tvirtina: valgykite vaisius! Juose yra ir vitaminų, ir antioksidantų, ir ląstelienos. Bet kaip realizuoti visa tai praktiškai, kai primygtinai rekomenduojama: “Valgykite 3-5 porcijas vaisių per dieną, geriausia – ne pagrindinių valgymų metu”. Tai yra, arba prieš pusvalandį iki valgio (būtent tiek jie virškinami), arba praėjus 3-4 valandoms. Manoma, kad patekę į skrandį su kitu maistu, vaisiai pradeda rūgti, vitaminai, belaukdami, kol bus įsisavinti, suyra, ir užuot turėję naudos patiriame tik nemalonių pojūčių.

Pusryčiai iš vaisių – idealus problemos sprendimas. Taisyklė nepažeista – gaminti nieko nereikia. Ir monotonija negresia – kasdien galite valgyti vis kitus vaisius.

Skanu ir naudinga

Obuoliai. Pasak anglų, “obuolys per dieną – ir jokių problemų”. Vidutinio dydžio vaisius teturi 60-100 kcal., naudingos ląstelienos, pektinų ir antioksidantų, mažinančių blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Ir dar folio rūgšties bei boro, kuris atitinka kaulinio audinio tankį.

Persimonai. Kinų išminčiai mokė: “Sunkūs oranžiniai vaisiai aprūpina mus saulės energija, gydo širdį ir maitina atmintį”. Jose daug kalio, magnio, natrio ir geležies, o maistinių skaidulų (ląstelienos) dukart daugiau negu obuoliuose. Be to, persimonai – beta karotino ir antioksidantų šaltinis.

Citrusiniai. Tai tikras vitamino C sandėlis. Beje, stora vaisių žievelė neleidžia jam suirti ilgiau laikant. Apelsinuose ir mandarinuose yra daugiau kaip 170 fitomedžiagų, kurios stiprina imunitetą, trukdo formuotis augliams ir net palankiai veikia protines galias. Greipfrutas, kaip teigiama, dar ir puikus pagalbininkas norinčioms sublogti.

Kiviai. Vienas vaisius patenkina vitamino C paros normą, turi kalio, kalcio, geležies. Prancūzaitės mėgsta savo dieną pradėti būtent šiais vaisiais.

Mangai. Tai praktiškai visas vitaminų ir maistinių medžiagų (!) rinkinys, o askorbino rūgšties kiekiu šie vaisiai net lenkia citrinas.

Jais geriau nepusryčiauti

Nors šie vaisiai ir labai maistingi, ryte jų geriau vengti.

Avokadai. Jie vertinami už didelį vitaminų A, D ir ypač E kiekį, taip pat turi kalio, fosforo, natrio, geležies. Avokadai – pirmasis cholesterolio priešas. Bet ne be reikalo ispanai šiuos vaisius vadina “sviestu su odele” – 227 kcal. 100 g (triskart mažiau negu svieste, bet puspenkto karto daugiau nei obuoliuose).

Bananai. Jie patys kaloringiausi po avokadų, be to, dėl savo sudėties ypatybių skatina riebalų kaupimą.

Vynuogės. Jose daug cukraus.

Darbo pietūs

Mūsų dieta nediktuoja griežto produktų pasirinkimo, bet šiuos produktus pietums rekomenduoja:

* vištienos ar kalakutienos filė, žuvis, jūros produktai;

* salotos;

* troškintos ar virtos daržovės ir ankštinės kultūros;

* ryžiai, ypač rudieji;

* makaronai iš rupių miltų;

* ruginė ar su sėlenomis duona.

Artėjant vidurnakčiui

Kai kas vakariene pataria vaišinti priešus, bet kodėl reikėtų juos taip lepinti? Valgykite daržoves ramia širdimi, nebijodamos sugadinti figūros. Jose beveik nėra nė gramo riebalų, užtat aibė sudėtinių angliavandenių, garantuojančių sotumą, vitaminų ir mikroelementų. Naudingiausi brokoliai, Briuselio ir baltagūžiai kopūstai, morkos, melionai, aguročiai, baklažanai. Puikiai tiks ir neriebūs rauginto pieno produktai (kefyras, natūralus jogurtas, varškė, kildytas pienas (“riaženka”).

Labai greitai ir nesunkiai iš daržovių galima pasigaminti labai skanią vakarienę sau ir garnyrą šeimos nariams.

Laikydamosi šios dietos būsite sočios, energingos ir be jokios sąžinės graužaties galėsite sakyti, kad propaguojate sveiką gyvenimo būdą.