Nors priartėjus atostogoms ir suvokus, jog iki bikinio figūros vis dar toli, ne vienai kyla mintis pabadauti, galima drąsiai teigti, jog daugeliui mūsų toks bandymas baigiasi nesėkme. Tačiau jei į pagalbą pasitelktumėte nuosaikesnę ir humaniškesnę dietą – galbūt dar ne vėlu reikalus pastūmėti trokštama linkme?
Taigi jūsų dėmesiui – pačios humaniškiausios dietos bei figūrą tausojančios mitybos tendencijos.
Pakeitimo metodas „Volumetrics“
Viską galima pakeisti. Norisi šokoladuko su karamele? Gal geriau vietoj jo – bananas? Bulvių traškučius puikiai galima pakeisti daržovių su nekaloringu padažu užkanda. Šios dietos esmė – ne nevalgyti, o valgyti mažo kaloringumo produktus. Maisto kiekis išlieka tas pats, kaip esate įpratusi, o kaloringumas – mažesnis, taigi svoris krenta. Pagrindiniai produktai, kuriuos rekomenduojama keisti mažo kaloringumo atitikmenimis – sviestas, sūris, riebūs saldumynai. Paprasta ir efektyvu! Metodo autorė – Barbara Rolls.
Vaivorykštės dieta
Dieta remiasi teiginiu, kad jei kasdien pasistengsite suvartoti visų vaivorykštės spalvų maisto, gyvensite ilgai, laimingai ir, žinoma, išsaugosite puikią figūrą. Ryškių spalvų vaisiuose, uogose ir daržovėse apstu vitaminų ir kitų maistingųjų medžiagų. Dietą rekomenduojama praturtinti rupaus malimo grūdų produktais ir… nepamiršti skaičiuoti kalorijų!
Dieta DASH
Ši dieta buvo sugalvota kovai su padidėjusiu kraujospūdžiu, tačiau pripažinta kaip itin efektyvi ir norint sulieknėti. Metodo kvintesencija – vengti rūkytų ir riebių patiekalų bei reguliariai, bet nepersistengiant su krūviu, mankštintis. Ši dieta rekomenduoja valgyti daug augalinės ir grūdinės kilmės produktų, kartkartėmis leidžia pasmaguriauti ir saldėsiais – svarbiausia, kad tai netaptų kasdienybe.
G.I. dieta
Kitaip tariant, glikeminio indekso dieta. Ji pagrįsta principu, kad skirtingi maisto produktai organizme skirtingą laiką skaidomi iki gliukozės. Produktus sudaro greiti arba lėti angliavandeniai. Kaip teigia metodo autorius Davidas Dženkinsas, geriausia vartoti tik tuos angliavandenius, kurie dega lėtai ir ilgiau palaiko kraujyje aukštesnę gliukozės koncentraciją. Praktikoje tai skamba maždaug taip: daugiau vaisių, daržovių ir mažiau riebalų! Teks iki minimumo sumažinti suvartojamų sausainių, bandelių ir įvairių kulinarijos gaminių kiekius.