Kam virš 30

Dietą sudarė dietologas profesionalas.

1

Pusryčiai: ½ pakelio varškės (125 g), daržovių salotos, 1 – 2 gabalėliai duonos, arbata arba kava.

Priešpiečiai: 1 – 2 vaisiai ir šviežios daržovės (saldžioji paprika, agurkai).

Pietūs: Sriuba be riebalų (daržovių, burokėlių, iš pakelio). Raudona kalakutienos mėsa arba liesa jautiena.  1 kartą per dvi savaites galima suvalgyti kepenis, apkeptus keptuvėje be riebalų. Garnyras – 3 valgomieji šaukštai žaliųjų žirnelių (dėl geležies, nes laikantis visų dietų krenta hemoglobinas) ir daržovių salotos.

Popiečiai: 1 – 2 vaisiai ir 1 dietinis jogurtas.

Vakarienė: 1 – 2 gabalėliai duonos, daržovės + 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus, varškė.

Pastabos:

• Per dieną išgerti 10 – 12 stiklinių vandens, kad iš inkstų išvestumėte ketoninius kūnus, riebalų skilimo produktus.

• Vietoje cukraus – jo pakaitalas. Iki 6 tablečių per dieną.

• Vaisiai – 4 porcijos per dieną (4 vidutinio dydžio obuoliai, mandarinai, slyvos).

• Šviežios daržovės be apribojimų.

Šioje dietoje yra visi vitaminai ir mineralai, tad dietologo nuomone, jos galima laikytis pakankamai ilgą laiką.