Keturios madingos dietos

Žolelių arbata ir sūrių produktų valgymas – tai naujos madingos tendencijos dietų pasaulyje. O mūsų sveikatai iš to tik nauda.

Daiginti grūdai
Energija ir tonusas

Dygimas suaktyvina fermentus, vadinasi, padidėja vitaminų ir mineralų kiekis. Kviečiai, miežiai, soja, ryžiai… Juos galima valgyti atskirai arba iš jų gaminti sudėtingus patiekalus, sultis, sumuštinius. Jų galima nusipirkti parduotuvėje ar turguje arba susidaiginti namuose ant palangės.

Egzotiški prieskoniai
Imuniteto stiprinimas

Dabar madinga egzotika. Tuo geriau, juk imbieras, karis, pipirai, cinamonas, kmynai suteikia puikų skonį net ir paprastiems patiekalams. Be to, jie pasižymi stipriu antiseptiniu ir imunitetą stiprinančiu poveikiu. Jei norite išsaugoti visas prieskonių savybes, juos laikykite sausoje ir tamsioje vietoje. Imbieras labai tinka su keptomis krevetėmis, karis – su ryžiais, o anyžiai, kurie padeda greitai įsisavinti maistą, tinka prie egzotiškų patiekalų: indiškų, kinietiškų.

Pieniški kokteiliai
Antioksidantai ir kalcis

Tirštų pieno gėrimų su vaisiais sudėtyje yra gausu vitaminų ir kalcio. Tačiau būkite atsargios – jie tokie skanūs, kad galite nepastebėti, kiek jau išgėrėte. Todėl stenkitės naudoti liesą pieną ir jogurtą. Be to, į šiuos gėrimus nedėkite cukraus. Vietoje karvės pieno galima naudoti avies, ožkos ar sojų pieną. Vaisiuose ir uogose esanti ląsteliena leidžia pajausti sotumo jausmą be nuolatinio užkandžiavimo. Taigi, sumaišykite lygiomis dalimis vaisius, sultis, jogurtą, įmeskite 3 kubelius ledo. Skanaus.

Sūdyti produktai
Vitaminų sandėlys

Sūdytuose produktuose išlieka daugiau vitaminų nei virtuose. Be to, sūrius produktus kramtome ilgiau, todėl valgome lėčiau ir mažiau. Tačiau būkite dėmesingos maisto kokybei. Žuvis ir mėsa turi būti labai švieži ir švarūs. Labai naudinga kasdien suvalgyti po vieną vaisių ir daržovę bei kartą per savaitę pasilepinti nevirta mėsa ar žuvimi.