Ne pati efektyviausia dieta, tačiau populiariausia dėl talentingų „Komsomolskaja Pravda“ žurnalistų, kurie ją sugalvojo.
Kremliaus dietos esmė ta, kad galima valgyti neribotą kiekį mėsos, tačiau griežtai apriboti angliavandenių kiekį.
Šios neįprastos dietos paaiškinimas toks. Kai staigiai sumažėja angliavandenių – energijos šaltinio patekimas į organizmą, šis pradeda greitai perdirbti susikaupusias riebalų atsargas. Todėl ši dieta priklauso dietoms su sumažintu angliavandenių kiekiu. Pagal šį principą yra sudarytos Vakaruose madingos amerikiečių kardiologų Atkinso ir Agatstono, lenkų gydytojo Kvasnevskio dietos.
Sulieknėjimas užtikrinamas, apribojus racioną iki 40 sąl. vnt. (sąlyginių vienetų) per dieną, svorio išsaugojimas – esant 60 sąl. vnt., padidėjimas – esant daugiau nei 60 sąl. vnt. Laikantis dietos iki 40 sąl. vnt., per 8 dienas galima numesti 5,5 kg.
Tačiau Kremliaus dieta turi kontraindikacijų. Žmonėms, sergantiems chroninėmis, ypač širdies, kraujagyslių, skrandžio ligomis, savo naują valgiaraštį reikia suderinti su gydančiuoju gydytoju.
Kremliaus dietos nerekomenduojama laikytis žmonėms, sergantiems inkstų ligomis bei nėščiosioms.
Produktai |
Taškai |
Produktai |
Taškai |
DUONA |
|
RIEŠUTAI |
|
Borodino |
40 |
Žemės riešutai |
15 |
Riestainiai |
58 |
Graikiški |
12 |
Diabetinė |
38 |
Kedro |
10 |
Bulvių krakmolas |
79 |
Anakardžio |
25 |
Kukurūzų krakmolas |
85 |
Koksas |
20 |
Armėniškas lavašas |
56 |
Migdolai |
11 |
Makaronai su kiaušiniais |
68 |
Saulėgrąžų sėklos |
18 |
Ruginiai paplotėliai |
43 |
Sezamo sėklos |
20 |
Makaronai |
69 |
Moliūgų sėklos |
12 |
Kukurūzų miltai |
70 |
Pistacijos |
15 |
Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai |
68 |
Lazdynų |
15 |
Pirmos rūšies kvietiniai miltai |
67 |
GRYBAI |
|
Sijoti ruginiai miltai |
64 |
Baravykai |
1 |
Sojų miltai |
16 |
Džiovinti baravykai |
7,5 |
Kvietinė |
50 |
Švieži gruzdai |
1 |
Ruginė |
34 |
Šviežios voveraitės |
1,5 |
Rygos |
51 |
Švieži kazlėkai |
0,5 |
Pagardintos bandelės |
51 |
Švieži kelmučiai |
0,5 |
Saldžiosios lazdelės |
69 |
Švieži Paberžiai |
1,5 |
Sviestiniai džiūvėsėliai |
66 |
Džiovinti paberžiai |
14 |
Riestainiai |
68 |
Švieži raudonviršiai |
1 |
Grūdų duona |
43 |
Džiovinti raudonviršiai |
13 |
MĖSA, PAUKŠTIENA |
|
Rudmėsės |
0,5 |
Aviena, kiauliena |
0 |
Briedžiukai |
0,2 |
Žlėgtainis |
0 |
Ūmėdės |
1,5 |
Jautiena, veršiena |
0 |
Pievagrybiai |
0,1 |
Antys, žąsis |
0 |
KONSERVAI |