Siūloma dieta buvo sukurta Glorijai Hanniford, kuri ruošėsi dukros, Keron Kiting, vestuvėms, ir norėjo atsikratyti keliais nereikalingais kilogramais. Jei ruošiatės kokioms nors iškilmėms ir Jums reikia numesti ne mažiau trijų kilogramų, pasinaudokite Glorijos dieta (dienos norma – 1250 kalorijų). Jei tiesiog norite pagerinti savo savijautą, rekomenduoju palengvintą dietos variantą su kasdiene 1500 kalorijų normą.
Bendros taisyklės: esant norui, arbatą ar kavą galima pasaldinti dirbtiniu cukraus pakaitalu. Gerkite kuo daugiau vandens (mineralinio arba paprasto), kad Jūsų oda taptų tokia pat nuostabi, kaip Glorijos ir Keron.
Iš pateikiamo sąrašo pasirinkite vienus pusryčius, vienus lengvus pietus, vieną sočią vakarienę ir du užkandžius. Esant norui, pietus ir vakarienę galima sukeisti vietomis.
Jei teiksite pirmenybę variantui su 1500 kalorijų, tai kasdienį valgiaraštį turite papildyti mažai kaloringų sausainių pakeliu, papildoma riekele duonos ir kokiu nors šviežiu vaisiu: pavyzdžiui, obuoliu, kriauše, apelsinu ar nedideliu bananu.
Pusryčiai (250 kalorijų)
a) šviežių vaisių salotos – sumaišykite vieno obuolio skilteles, vieną bananą, supjaustytą žiedeliais, kelias vynuoges ir užpilkite šias salotas vieno natūralaus jogurto indelio turiniu;
b) 25 g dribsnių su sėlenomis, praskiestų pienu, skrudinta duona, aptepta medumi, kelios vynuogės;
c) dvi skrudintos duonos su sėlenomis riekelės, užkepti pomidorai, vienas gabalėlis neriebaus kumpio, pakepto grilyje.
Pietūs (350 kalorijų)
a) sumuštinis iš dviejų gabalėlių duonos iš stambaus malimo miltų su vienu iš užpildų: 75 g vištienos (be odos) arba kumpio su salotomis ir agurku; 50 g tuno su citrinos sultimis ir supjaustytais pomidorais; 100 g naminio sūrio su susmulkintais agurkėliais ir salotų lapais;
b) du skrudintos duonos su sėlenomis gabalėliai, 125 g virtų pupelių, užkepti pomidorai, vienas apelsinas;
c) nedidelis meliono gabalėlis, 150 g bet kokios žuvies, paruoštos grilyje, didelė maišytų salotų porcija, bandelė iš stambaus malimo miltų;
d) 200 g su lupenomis virtų bulvių, 50 g pjaustytų kopūstų salotų, salotų lapų ir agurko, vienas obuolys.
Vakarienė (400 kalorijų)
a) 100 g vištienos arba kalakutienos, didelė maišytų salotų porcija, gabalėlis braškių pyrago;
b) 100 g spagečių su pomidorų padažu, paruoštu iš konservuotų arba šviežių pomidorų su baziliku, česnaku, citrinos sultimis, 25 g trinto, mažai kalorijų turinčio sūrio, salotų lapų ir vieno apelsino salotos, 25 g vanilinių ledų;
c) 75 menkės arba lašiškos, keptos folijoje su citrinos sultimis ir margarinu, brokoliai, aguročiai, 50 g troškintų morkų, 125 g su lupenomis virtų bulvių, vienas bananas, užkeptas orkaitėje (iš anksto apšlakstyti citrinos sultimis ir pabarstyti cukraus pakaitalu);
d) pusė greipfruto (įdėti cukraus pakaitalą), 125 g neriebaus avienos pjausnio, paruošto grilyje, truputį padažo, žiediniai kopūstai, 50 g žaliųjų žirnelių;
e) 75 g bulvių tyrelės, paruoštos lieso pieno pagrindu, mėtų padažas, žaliosios pupelės, užkepti pomidorai, kriaušė, virta raudonajame vyne ir pasaldinta cukraus pakaitalu;
f) 100 g krevečių arba krabo mėsos, didelė maišytų salotų porcija, maža bandelė, 25 mažai kaloringo čederio sūrio, 100 g braškių, du gabalėliai šviežio ananaso, truputį cukraus pakaitalo ananasui.
Užkandžiai (100 kalorijų)
a) didelė šviežių daržovių porcija su padažu, pagamintu iš stiklinės natūralaus jogurto, arbatinio šaukštelio garstyčių ir citrinos sulčių;
b) vienas obuolys ir dešimt vynuogių;
c) nedidelė bandelė iš stambaus malimo miltų su salotų įdaru.